Actueel
Nieuwe groep bewoners en opvang Kinderen. Het afgelopen jaar hebben 3 moeders met hun 6 kinderen het huis verlaten en zijn er drie nieuwe gezinnen – 3 moeders en 3 kinderen – bijgekomen.
Net zoals de vorige groepen voelden ze zich zeer welkom in het huis en raakten snel vertrouwd. Op school is het eerste half jaar altijd erg wennen voor de nieuwe groep kinderen. Hierin worden ze in het huis goed begeleid .
De vorige groep moeders en kinderen wonen zelfstandig. Sommige moeders hebben met elkaar kamers in één huis gehuurd.
Uiteraard was het voor deze groep even wennen maar ...door de dagelijkse opvang van hun kinderen in het Kiran Namaste huis blijft er een goede verbinding met het huis .Er gaat veel werk vooraf aan het moment dat nieuwe bewoners, die passen binnen de doelstelling van de Stichting, hun intrede doen in het Kiran Namaste huis. Het zoeken van bewoners gebeurt in samenwerking met Nepalese hulpverleningsorganisaties en Nepalese vrouwenorganisaties.

De uiteindelijk afweging wordt gemaakt door de Nepalese staf, onder begeleiding van Iet Schilder-Verboom.
Nadat de oude bewoners zelfstandig zijn gaan wonen, nemen gaandeweg de nieuwe bewoners hun intrek in het Kiran Namaste huis: zeven vrouwen en veertien kinderen. Voor de vrouwen en de kinderen, maar ook voor ‘ons’ van Kiran Namaste is de kennismaking vaak emotioneel. Moeders en kinderen komen binnen met hun bezittingen - in één plastic zak -, zijn vermoeid, somber, angstig... De ervaring is dat zij zich binnen enkele weken vertrouwd voelen in hun nieuwe omgeving

Bovendien worden er één keer per maand speciale activiteiten verzorgd op zaterdag voor alle intern -en extern wonende moeders én komen de extern wonende moeders 1x per week een paar uur in het huis helpen.
Tot op heden gaat het goed met deze nieuwe groep moeders en kinderen en... blijken ze inmiddels hun zelfstandigheid goed aan te kunnen. Sinds we in het nieuwe eigen huis wonen (februari 2014) hebben 4 moeders een functie in het huis gekregen.
 De extern wonende kinderen worden dus zes dagen per week opgevangen en begeleid in het Kiran Namaste huis, totdat ze hun middelbare school hebben afgerond. ’s Ochtends om 07.15 uur worden ze door hun moeders gebracht, ruilen ze hun gewone kleren om voor het schooluniform, waarna de ‘interne’ en ‘externe’ kinderen samen ontbijten. Daarna worden ze met z’n allen naar school gebracht. Als ze weer van school opgehaald zijn is er tijd voor samenzijn, sport & spel, waarna de grote kinderen, onder begeleiding van de huiswerkbegeleiders, in de studiezalen aan hun huiswerk gaan beginnen en de kleinere kinderen beneden spelen of ook hun huiswerk maken. Voor ze weer door hun moeders worden opgehaald om naar huis te gaan, gebruiken alle kinderen samen de maaltijd. Terwijl de extern wonende kinderen naar school gaan en in het Kiran Namaste huis worden opgevangen en begeleid, zijn hun moeders aan het werk om de kost te verdienen, net als in de periode dat ze inwonend waren.
Door deze opzet zijn we er zeker van dat we datgene wat we voor de ontwikkeling van de kinderen in werking hebben gezet ook tot een goed einde brengen.

Onderwijs.
Samikshya is geslaagd voor haar SLC examen ( klas 10) . Zij is geslaagd met de hoogste score die mogelijk is : Grade A. Nu is zij begonnen met klas 11 op een nieuwe school.Sanjé en Ashmin, Sjrijana zijn geslaagd voor klas 12 .

Hun droom is om een vervolgstudie te gaan doen ...geneeskunde, landbouw hogeschool, IT ...nog even afwachten welke mogelijkheden hen geboden kunnen worden (m.n. financieel) Ujwal, Nita en Pratiba zijn over naar klas 12.

Oudste kinderen helpen de jongsten in de huiswerkklas.